Johnny Harris

Johnny Harris
Attends the EE British Academy Film Awards (BAFTAs) held at Royal Albert Hall on February 18, 2018 in London, England.jpg
Født3. nov. 1973Rediger på Wikidata (48 år)
Lambeth, LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, bokser, manusforfatter, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Morley CollegeRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år2000
IMDbIMDb

Johnny Harris (født 1974 i London) er en engelsk skuespiller.

Harris droppet ut av skolen som 13-åring for å satse på en boksekarriere. Han vant en nasjonal tittel i juniorklassen som 16-åring i 1989. Som 17-åring flyttet han til Paris, og det var der (mens han jobbet som vindusvasker) at han oppdaget sin forkjærlighet for litteratur og film. Noen år etter var han med i diverse skuespillerklasser hjemme i London og ble etterhvert teaterskuespiller. Under en av stykkene han var med i ble han oppdaget av en castingagent og fikk en rolle i Paul McGuigans Gangster No. 1.

De mest kjente filmene han har vært med i etter det inkluderer Om forlatelse (2007), RocknRolla (2008), The Imaginarum of Doctor Parnassus (2009), You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010) og War Horse (2011). Han spiller også i Snow White and the Huntsman, som snart er å se på kino rundt om i verden.

Utvalgt filmografi

  • Welcome to the Punch (2012)
  • Snow White and the Huntsman (2012) .... Quert
  • War Horse (2011) .... Infantry Recruitment Officer
  • Law & Order: UK (2010) .... Harry Lucas (1 episode)
  • You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010) .... Ray's Friend
  • Dorian Gray (2009) .... James Vane
  • The Imaginarum of Doctor Parnassus (2009) .... Policeman
  • RocknRolla (2008) .... Gary
  • Om forlatelse (2007) .... Soldier in Bray Bar
  • Gangster No. 1 (2000) .... Derek

Eksterne lenker

  • (en) Johnny Harris på Internet Movie Database Rediger på Wikidata
  • (sv) Johnny Harris i Svensk Filmdatabas Rediger på Wikidata
  • (da) Johnny Harris på Scope Rediger på Wikidata
  • (fr) Johnny Harris på Allociné Rediger på Wikidata
  • (en) Johnny Harris på AllMovie Rediger på Wikidata
Oppslagsverk/autoritetsdata
VIAF · LCCN · ISNI · SUDOC · BNE